Pages

Follow Me

Jumaat, Disember 18, 2009

taSbiH ciNta....


tasbih cinta da start kat tv3 aw...jgn lupe tgk...ak gerenti story ni best..sebab 2 ak ajk korg sme tgk cter ni...jgn lupa saksikan rafi, jojo n bella dlam tasbih cinta di tv3 setiap hari isnin hingga khamis jam 2.00 petang....

saLam mAaL hiJraH....













SALAM MAAL HIJRAH & AWAL MUHARRAM KPD SEMUA......SEMOGA TAHUN BARU INI LEBIH MEMBAWA KEBERKATAN DALAM HIDUP KITA....MULA KAN HARI DGN AZAM YG BARU DAN BERGUNA UNTUK MENJALANI KEHIDUPAN YG AKAN DTG....




Selasa, Disember 15, 2009

pEnGanTin...!!!!

pengantin.....
untuk semua....
pada suatumasa yg di tetapkan...

kita pasti di risik...
pertunangan sejak azali...
dihujung dunia nanti...

berlansungnya perkahwinanmu dengan maut...
hantarannya sakit & nazak...
tamu bertandang menghadiahkan esak tangisan...
pengantin di mandikan...

dipakaikan baju cantik putih...
wangian gaharu & cendana...
keranda di jadikan pelamin...
pengantin bersanding sendirian...
di arak keliling kampung...
berkompangkan azan dan kalimah kudus...
akad nikahnya bacaan talkin...
berwalikan liang lahad...

saksi pula nisan-nisan...
siraman air mawar...
keluarga terdekat menepung tawar...
tiba masa pengantin...
menunggu sendirian...

malam pertama bersama KEKASIH...
di kamar bertilamkan tanah...
dan DIA menuntut janji...
sucikan kita tatkala berpadu...

same2 lah kita insafi diri sementara masih berdiri di bumi nyata....

buLan 8 di sAndaKan.....

video

kisah mula dulu kala...
bila hati jatuh cinta...
ku terkenang raut wajah...
bila pejam mata...
tawa riang ubat luka..
lihat dikau yg di sana...
lagu ini khas ku gubah...
untuk mu oh sayang...
woo..oo..oo
hati ku mulai bosan...
rinduku padamu bulan...
kemudiannya ku datang...
woo..oo..oo
ku sangka engkau riang...
rupanya halau ku pulang...
bulan 8 di sandakan...
ak saje letak lagu ni kat dlm blog ak...sje nak kongsi ngan korang..best tak?..haha
lagu ni bg ak nice & simple..ak xsure band ne yg nyanyi lagu ni..kalo korg tau gtau ak k..sebenarnya lagu ni adalah salah 1 kenangan time ak kat kem plkn..rindu glr time plkn dulu..ak dak kem similajau sarawak siri5 kump1 2007/2008...lagu ni ktorg nyanyi time bulan 1 ,so ktorg pn tukar tajok lagu ni jadi bulan 1 disimilajau..
k ar 2 je ak nak story sal lagu ni..enjoy ar k..!!!!!!..sori video colour xbpe cun..ha2..

bEtoL kE...??????

pengakuan lelaki tehadap wanita.....

kami sulit menahan pandangan mata kami...
ketika melihat kalian..
apalagi jika kalian diamanahkan ALLAH...
kecantikan dan posture yang ideal...
kami semakin susah utk menolak agar tidak melihat kalian...
krn itu lebarkanlah serta longgarkanlah pakaian kalian...
dan tutupilah rambut hingga kepala kalian...
dengan tudung yg membentang...

kami sulit menahan pendengaran kami...
kitika berbicara dengan kalian...
apalagi jika kalian diamanahkan ALLAH...
suara yg merdu dgn irama yg mendayu...
krn itu regaskanlah suara kalian...
tatkala berbicara berhadapan dgn kami...
dan berbicaralah seperlunya sahaja...

kami juga sulit menahan bayangan2 hati kalian...
katika kalian dpt menjadi tempat utk dicurahkan...
segala isi hati kami...
waktu luang kami kadangkala akan sering terisi...
oleh bayangan kalian...
oleh itu janganlah kalian membenarkan kami...
menjadi curahan haati bagi kalian...

kami tahu kami insan yg lemah...
bila harus berhadapan dgn kalian...
kekerasan hati kami dgn mudah bisa luluh...
hanya dgn senyuman kalian hati kami akan bergetar...
ketika mendengar dan melihat kalian menangis...

sungguh ALLAH telah memberikan amanah terindah kpd kalian...
maka jagalah amanah itu.....
jangan sehingga ALLAH murka dan memberikan keputusannya...
maha besar ban maha suci ALLAH yg tahu...
akan kelemahan hati kami ini...
hanya dgn ikatan yg suci dan diredhai-NYA...
kalian kan menjadi halal bagi kami...

'"lalu" apa yg telah aku lakukan selama ini..YA RABB..
ampunilah daku untuk setiap pandangan yg tak terjaga...
untuk iman yg tak dipelihara...
lisan yg merayu dan hati yg terhijab...
YA RABB..engkaulah yg mengawasi kami setiap detik...
krn kasih sayangmu kpd kami...
engkau perintahkanlah malaikat silih berganti...
menemani kami siang dan malam agar iman kami dpt dipelihara...."

teNsioN nYe.....

geram nye ak...ni da kali ke 3 ak wat blog baru...nak tau nape?adik ak sorang ni keje nye bukak laptop ak ni tah pe bende dia wat tah..bila ak open blik blog ak..da xrpe blog ak...jd tonggang langgang ada ar...mne nye ak x geram...memang xmakn saman tol adk ak sorg ni...seb bek ak ni penyabar..hahaha(gelak bangga)...tp dlm penyabar2 ak ni pn,3 kali gak ar ak marah adk ak...nangis gak ar budak 2..ye ar,sabar pn ad tahap2 nye kan...try barang korg kne kaco,mau korg bertukar jd mamia...btol x?...ngaku je ar..n now ak terpakse ngadap la laptop ni 4 open new blog...

friEndZ iS kaWan....


my bloved friend, kawan selamanya...

walau punya boyfriend smart+hensem,
kawan tetap paling setia...

walaupunya girlfriend comel+cantik,
kawan tetap paling penting...

walau punya byk harta,
kawan twtap paling berharga...

walau punya pangkat tinggi,
kawan tetap sama level...

hargailah sebuah persahabatan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...